
اتیسم
اختلال اُتیسم و اسپرگر یکی از انواع اختلالات رشدی عصبی با علامتهای روانشناختی است که بر رشد طبیعی مغز و پردازش اطلاعات مغزی تاثیر میگذارد. در نتیجه عملکرد مغز در حوزه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی و شناختی از وضعیت طبیعی خارج میشوند و کودکانی که دچار اختلالات طیف اُتیسم و اسپرگر هستند دنیایی متفاوت از دنیای دیگر کودکان را تجربه میکنند.
علاوه بر مزایای معمول یوگا یعنی بهبود قدرت و انعطاف پذیری، افزایش احساس آرامش، انجام منظم تمرینهای ساده یوگا برای کودکان اوتیسم کاهش درد، اضطراب، پرخاشگری، رفتارهای وسواسی و کم شدن فعالیتهای خود تحریک کننده را به همراه دارد. خبر خوب دیگر اینکه کودکانی اُتیسمی که یوگا میکنند در دوستیابی و تنظیم احساسات موفقتر هستند. كودكان مبتلا به اوتیسم تجربیات حسی بسیار متفاوتی از افراد دیگر دارند، پاسخ به این احساسات معمولا باعث میشوند بدن آنها در حالت جنگ، گریز یا یخ زدن گیر بیفتد و خون از اندامهای گوارشی به سمت عضلات اسكلتی هدایت میشود. در نتیجه منجر به اختلال در هضم، افزایش ضربان قلب و تنفس کمعمق در آنها شده و تمام این موارد باعث افزایش اضطرابشان میشود

سندروم دان
سندرم داون یعنی وقتی رشد جسمی کودکی توسط مانعی فرد تحت تأثیر قرار میگیرد. این کودکان دچار نارساییهایی مانند ناتوانی جسمی یا مشکلات مربوط به رشد ذهنی میشوند. به طور معمول توانایی کمتری در یادگیری، تفکر و استدلال دارند. ورزش، مخصوصا یوگا برای این کودکان به قوی شدن عضلات، داشتن تعادل بهتر، بهبود هماهنگی و تمرکز کمک خواهد کرد.
راههای بسیاری برای افراد مبتلا به سندرم داون وجود دارد که بتوانند در فعالیتهای بدنی شرکت کنند. از ورزشهای سازمان یافته مانند تشکیل تیمهای ورزشی محلی گرفته تا المپیک ویژه و ...

بیش فعالی و کمبود توجه
ADHD یا اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، روی فعالیت و پیشرفت مغز کودک اثر میگذارد و باعث فعالیت بیشتر از حد کودک میشود. کودک نمیتواند حرکتهای خود را کنترل کند و در حفظ تمرکز و توجه مشکل دارد. ورزش برای این کوکان بسیار حیاتی است. یوگا به آنها در تمرکز، آرامش و آگاهی کمک بسیاری میکند. تحقیقات نشان داده این بچهها بعد از ورزش، رفتار بهتری دارند و سطح تطابقشان در محیطهای اجتماعی بالاتر میرود. اگر این کودکان به طور مستمر و مداوم ورزش کنند، مهارتهای اجتماعیشان به شکل قابل توجهی بهبود پیدا میکنند.
